• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Prapa

Si mund të kem kultura më të shëndetshme?

BAC-Online-Hoe-zorg-ik-voor-een-weerbaar-gewas.jpg

Si kultivues, dëshira juaj është që kulturat tuaja të jenë rezistente ndaj sëmundjeve dhe insekteve. Një nga mënyrat si mund ta bëni këtë është duke u kujdesur që toka të jetë e shëndetshme. Por si arrihet kjo? Në fund të fundit, dheu është një botë më vete. Bashkëveprimi midis jetës, kimisë dhe strukturës së dheut është shumë kompleks. Në këtë artikull, ne do të ofrojmë informacione konkrete dhe këshilla të ndryshme praktike.

Çfarë është një dhe i shëndetshëm?

Një dhe i shëndetshëm përbëhet nga disa shtresa. Shtresat e sipërme përmbajnë një sërë organizmash të gjallë si krimba, nematoda, baktere e kështu me radhë. Këto organizma i eliminojnë insektet dhe sëmundjet dhe shpërbëjnë ndotësit. Kjo bën që dheu të jetë pjellor dhe siguron mjaft lëndë ushqyese për kulturat, duke bërë që struktura të jetë e mirë dhe e shkrifët. Për të krijuar një shtresë të sipërme të shëndetshme, është e rëndësishme të dini sa më shumë për dheun. Ju mund ta bëni këtë përmes një analizë dheu, që do t'ju sigurojë informacione për lëndët ushqyese, rezervat ushqyese dhe përmbajtjen e disponueshme të lëndës organike. Me ndihmën e ekuilibrit të lëndës organike ju mund të kuptoni nëse akumulimi dhe shpërbërja e lëndës organike është në ekuilibër të përsosur.

Si mund ta përmirësoni cilësinë e dheut?

Para se gjithash, është e rëndësishme që dheu të ketë ajrim të mjaftueshëm. Shumë mikroorganizma kanë nevojë për oksigjen për të mbijetuar dhe ky gaz thelbësor do të bëjë gjithashtu që kulturat tuaja të thithin më lehtë lëndët ushqyese dhe ujin. Ju gjithashtu mund ta mbani dheun pjellor duke përdorur substanca organike, që, ndër të tjera, mund të ruajnë lagështinë dhe të sigurojnë lëndë ushqyese për jetëgjatësinë e dheut. Kjo bën që dheu të ruajë më lehtë dhe më shumë lëndë ushqyese. Shembuj të lëndëve organike përfshijnë: plehun jeshil, nematodat, plehun organik, kompostimin e plehrave organike dhe kërpudhave. Para se ta shtoni në dhe, sigurohuni që lënda organike të jetë e përshtatshme, pasi në të kundërt ajo mund të rezultojë e dëmshme.

Është gjithashtu e rëndësishme që ta punoni dheun siç duhet. Ndërsa punoni tokën, shumë lëndë organike mund të humbasin, dhe ju mund të prishni habitatin e organizmave të gjallë në dhe. Sigurohuni që lënda organike dhe mbetjet e kulturave në dhe të mos mbulohen, pasi ato nuk do të shpërbëhen siç duhet. Përziejeni lëndën organike në dhe në mënyrë sipërfaqësore pa e mbuluar.

Si mund t'ju ndihmojë BAC-i?

Nëse keni më shumë pyetje rreth pjellorisë së dheut, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni. Do t'ju këshillojmë me kënaqësi. Ne gjithashtu ju ofrojmë përmirësuesit tanë të dheut, përfshirë BAC pH+ dhe BAC pH-. Kjo do të përmirësojë aciditetin e dheut, duke bërë që kulturat tuaja të thithin lëndë ushqyese. Përdorni BAC Bloom stimulator për të ushqyer mikroorganizmat në dhe. Ky stimulues do të ndihmojë në shumëfishimin e shpejtë të tyre, duke siguruar kultura të harlisura.

« Prapa

Scroll to top